Skip naar navigatie Skip naar inhoud

Verbindend Leiderschap

Toelichting
 
 
 
Soort:
  • Workshops
Vakgebied:
  • Leiderschap
  • Systemisch Werken
Prijs:€ 2.275.-
 
 
 

Beschrijving

 
 
 

Met andere ogen kijken naar organisaties

Deze leergang biedt directeuren en ervaren leidinggevenden de mogelijkheid om met collega-bestuurders leiderschapsthema's te onderzoeken. Waar stroomt het, waar stagneert de stroom en wat is de bron van de stagnatie? Een stagnatie wijst op iets dat uitgesloten is, niet gezien wordt en wel aandacht vraagt, bijvoorbeeld een project dat nooit afgerond wordt, weerstand tegen vernieuwing, hoog ziekteverzuim, een bepaalde functie die - ondanks hoog gekwalificeerde mensen - niet uit de verf komt.

Leiders van organisaties staan voor de uitdaging om hun organisatie van dienst te zijn bij haar groei en gezondheid. In een gezonde organisatie ervaren we rust en heldere grenzen tussen de leiders en de leden en tussen de leden onderling: iedereen heeft een plek en een taak en weet waar hij invloed op heeft en waar niet. De organisatie vaart een heldere koers. Uitwisseling tussen de verschillende organen is functioneel. Er is focus op de organisatietaak.

In hoe de leider zijn medewerkers ontmoet, laat hij zien waar hij voor staat. Een verbindend leider sluit in: hij heeft geleerd te bewegen tussen schijnbare tegenstellingen als angst en moed, samen en apart, macht en onmacht, succes en verlies, mannelijk en vrouwelijk. Vaak zijn er parallellen tussen de dynamieken in de organisatie en de dynamieken in het persoonlijke leven van leiders. Als verbindend leider weet je hoe te bewegen op dit snijvlak, hoe je vanuit eigenheid sturing kunt geven aan je organisatie.

Voor wie is deze workshop?
Directeuren en ervaren leidinggevenden (eindverantwoordelijk kader) van profit- en non-profitorganisaties. We verwachten van deelnemers dat ze bereid zijn zowel hun professionele als hun persoonlijke vragen rondom leiderschap in te brengen.

Werkwijze
We vertrekken telkens vanuit wat de deelnemers in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. Korte stukken theorie worden afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen en constellaties. Tussen de blokken werken de deelnemers aan praktijkopdrachten zodat transfer naar de dagelijkse leiderschapspraktijk plaatsvindt.

 
 
 

Beschikbare cursussen

Toelichting
Sleep een kolomkop hier naar toe om te groeperen op die kolom
Cursusnaam
Starttijd
Van(Oplopend)
Tot
Plaats
Bijzonderheden
Beschikbare plaatsen
 
v
v
 
Er zijn op dit moment geen cursussen gepland.