Skip naar navigatie Skip naar inhoud

Leergang Verbindend Leiderschap

Toelichting
 
 
 
Soort:
  • Workshops
Vakgebied:
  • Leiderschap
Prijs:€ 3.000.-
 
 
 

Beschrijving

 
 
 

De leergang Verbindend Leiderschap is voor mensen die werken in organisaties vanuit een leidinggevend perspectief.

In het eerste blok, Je Eigen Leider Zijn – antwoord geven op je geschiedenis, staan we stil bij hoe onze geschiedenis, ons systeem van herkomst, invloed heeft op ons leiderschap. Welke kwaliteiten hebben we goed kunnen ontwikkelen? Welk ontwikkelpotentieel valt nog te ontginnen? Zo leer je op een andere manier naar jezelf, en waar je vandaan komt, te kijken. Hoe kun je antwoord geven op wat je aantreft? Hoe ga je mensen hierin voor? Je leert over polariteiten, over voor- en achterkant, en hoe je die als ingang kunt gebruiken voor het geven van feedback, voor het creëren van een lerende omgeving. Je ervaart hoe persoonlijke groei ingang is voor professionele ontwikkeling. Je leert persoonlijke inzichten te vertalen naar praktische interventies op de werkvloer. Dit blok sluit aan op hoofdstuk 4 en 6 van het boek De tekens verstaan.

Het tweede blok, Leiderschap In Systemisch Perspectief – op zoek naar de juiste plek, geeft een eerste introductie tot de principes van Systemisch Werken, tot fenomenologisch waarnemen. Je leert over systemische wetmatigheden in organisaties (taaksystemen). Je leert onderkennen dat hoe jij reageert onmiskenbaar gekleurd is door hoe je het hebt leren kennen in je gezin van herkomst (liefdessysteem). Je leert over leiderschap en lidmaatschap, over feed forward en feedback, over plekbesef en hoe dat je impact op de organisatie beïnvloedt. Dit blok sluit aan op hoofdstukken 5, 8 en 11.7 het boek De tekens verstaan.

Het derde blok, Zicht Op Teamontwikkeling - Leiderschap als scharnierpunt in ontwikkeling, behandelt de principes van teamontwikkeling vanuit ontwikkelingspsychologisch perspectief. We staan stil bij organische principes van groei en hoe die ook te herkennen zijn in hoe teams en organisaties zich ontwikkelen. Je leert verschillende ontwikkelingsfasen te onderkennen. In dit blok staan we ook stil bij waar we bij teamontwikkeling wel invloed op hebben, hoe we daar vorm aan kunnen geven, en waar we ons hoofd voor moeten buigen, waar we geen invloed hebben. Dit blok sluit aan op de hoofdstukken 3, 7, 9 en 11.11 van het boek De tekens verstaan.

Het vierde blok van de Leergang Verbindend Leiderschap, Verbindend Leiderschap in de praktijk, integreert de ervaringen en lessen van de eerste drie blokken. In dit blok staan we vooral stil bij vertaling van het geleerde naar de praktijk, nu en in de toekomst. We staan stil bij het ordeningsprincipes van tijd, het ritme van de seizoenen, en verkennen de principes van mannelijk en vrouwelijk leiderschap. In dit blok, Verbindend Leiderschap in de praktijk werken we met vragen van deelnemers uit de praktijk. Dit blok sluit aan bij hoofdstukken: 1, 2 en 11 van DTV.

Tijdsbeslag
De Leergang Verbindend Leiderschap omvat acht dagen, verdeeld over vier blokken van telkens twee dagen.

Doelgroep
Deze leergang is specifiek ontwikkeld voor mensen met vragen vanuit een leidinggevend perspectief. Met iedere deelnemer voeren we vooraf een kort (telefonisch) intakegesprek, om de wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen.

 
 
 

Beschikbare cursussen

Toelichting
Sleep een kolomkop hier naar toe om te groeperen op die kolom
Cursusnaam 
Starttijd 
Van (Oplopend)
Tot 
Plaats 
Bijzonderheden 
Beschikbare plaatsen 
  
xv
xv
 
Leergang Verbindend Leiderschap 10:0016/03/20225/07/2022 Wendy van Zon, Stefan Woudenberg9

Wanneer de cursus(sen) is volgeboekt, is het mogelijk je in te schrijven op de wachtrij.